The Young'unes
Folk roskildes efterårs-sæson starter med en trio, som vi ser meget frem til at præsentere for vores publikum.
Trioen the Young'unes fra det nordvestlige England ? Teeside området - har efterhånden 10 år på bagen - og især de sidste 5 år - hvor de udelukkende har koncentreret sig om sangskrivningen og musikken har de opnået store resultater. De er blevet ét af de hotteste navne på den engelske folk scene.
To år i træk - i 2015 og 2016 - har de vundet BBC Radio 2 Folk Awards "Best group",og i 2018 Best album med "Strangers". Indenfor de sidste par år er de nået langt udover de engelske grænser med turnéer i Canada, Amerika og Australien.
Med deres stærke sange, tryllebindende harmonier og deres lynhurtige humor har de opnået en af de sværeste balance-kunster : en evne til at "få dem til at le og få dem til at græde", mens de skærer helt ind til hjertet af tidens mest aktuelle emner.
Med albummet "Strangers" og efter det "The Ballad of Johnny Longstaf" har de fastslået gruppens status som én af Storbritanniens absolut bedste.
SEAN COONEY (vokal) betragtes som én af de fineste sangskrivere på folk-scenen.
Sammen med MICHAEL HUGHES (vokal, guitar) og DAVID EAGLE (vokal, harmonika , piano) har han skabt en samling sange, aktuelle og vedkommende - og følsomt arrangeret af trioen - med tilbageblik på krigshelte her - en nyheds rapport for det 21. århundrede der - sætter spotlight på uretfærdighed og først og fremmest en fejring af den ukuelige menneskelige livskraft.
Når The Young "unes optræder i folk roskilde, er det deres første besøg i Danmark - og så vidt vi ved den eneste koncert i denne
omgang - så det er bare med at skynde sig at få billet til denne enestående koncert.