Greg Russell & Ciaran Algar (GB)
Greg Russell & Ciaran Algar (GB)

Dato: 14.09.2017 kl. 19.30
Unummererede siddepladser

Denne sensommer aften præsenterer folk roskilde noget af det bedste på Englands folk-scene:
Det er gået mere end usædvanlig stærkt for Greg Russell (sang & guitar) og Ciaran Algar (violin & backingvokal) siden de mødtes i 2011. De etablerede sig på kort tid som Storbritanniens nye hotte folk-navn. De er begge vokset op med folkemusikken og har et godt greb om traditionerne.
Et par unge talenter, der får alle ældre folkemusikere til at smile lyksaligt, for Russel og Algar tilfører traditionsmusikken en ordentlig dosis nyfortolkning, energi og vovemod. De udgav deres debutalbum, The Queen's Lover, i 2012, vandt BBC Radio 2 Young Folk Award i 2013, og vandt så året efter en BBC Radio 2 Horizon Award for bedste gennembrud og udgav endnu et album (The Call). Ind i mellem alt dette har de turneret flittigt og er hurtigt blevet et af de meste efterspurgte nye navne på den engelske folkscene.
I marts 2016 udgav de deres tredje album, The Silent Majority, der ligesom de foregående høstede store roser. De har allerede optrådt på nogle af de største engelske folkfestivaler (Cambridge Folk Festival, Sidmouth Folk Week, Fairport's Cropredy Convention) og fik deres danske debut på Tønder Festival 2015.
Greg Russell er en formidabel sanger og Ciaran Algar er en mindst ligeså formidabel violinist og tidligere All Ireland og All Britain Champion på violin. På scenen udstråler de på trods af deres unge alder en selvsikkerhed og en indbyrdes forståelse, der er sjældent set.

Glæd jer til folk roskilde præsenterer en god, solid gang britisk folk.

Arrangør: folk roskilde Lirum Larum