Fairport Convention (GB)
Fairport Convention (GB)

Dato: 05.10.2017 kl. 19.30
Unummererede siddepladser

Fairport Convention betegnes som "opfinderne af folk-rock". Siden 1967 har de leget med og blandet de traditionelle britiske og keltiske musikgenrer med moderne rockmusik. Det betyder, at de i år kan fejre deres 50-års jubilæum - og folk roskilde har været så heldige at blive et af deres musikalske stop på jubilæumsturneen! Vi glæder os til at byde jer velkommen til en uforglemmelig koncert med de stadig lige fantastiske musikere.
De to medlemmer Simon Nicol og Dave Pegg har siden dannelsen af bandet været grundstammen i Fairport Convention. Bandet fik allerede et gennembrud i 1969 med albummet 'Liege & Lief', hvor bandets folkrock-lyd også første gang blev karakteriseret som elektrisk folk. Siden har de to oprindelige medlemmer været med i toppen af den internationale folkrock-scene under navnet Fairport Convention men med en skiftende besætning i årenes løb.
Bandet er også kendt for deres egen festival i den engelske by Cropredy, som hvert år byder på forskellige folkrock-bands, men også har specielle genforeningskoncerter med de tidligere medlemmer af Fairport Convention, der spiller for rundt regnet 20.000 Cropredy-festivalgængere.

FAIRPORT CONVENTION er
Simon Nicol: sang, akustisk guitar
Oprindelig medlem af Fairport fra 1967. Simon har spillet med The Albion Band og turneret med b. l. a. Beverley Craven og Art Garfunkel. Simon har udgivet to solo album.
Chris Leslie: Mandolin, Bouzouki, Bouzar, Violin og sang
Kom med i Fairport i 1997 efter tidligere medlemskaber af Whippersnapper (med Dave Swarbrick), The Albion Band og The Mandolin Allstars. Han har bl.a. turneret med Jethro Tull og indspillet med Richard Thompson og Christine Collister. Chris har udsendt to soloalbum.

Rick Sanders: violin
Kom med i Fairport i 1985. Rick har været frontfigur på den elektriske violinscene i mange år og har b. la. været medlem af Soft Machine og the Albion Band. Han er en meget respekteret og anerkendt jazz-violinist. Rick har turneret med Gordon Giltrap, Vikki Clayton og Fred "Thelonius" Baker.

Dave Pegg:
bas guitar, mandolin og sang
Kom med i Fairport i 1969. Han har spillet 16 år med Jethro Tull og har haft en omfattende karriere med over 30 år som session musiker

Gerry Conway: trommer, tambourine, dhumbek, bodhrán

Tidligere med Cat Stevens og er sideløbende medlem af Pentangle

Arrangør: folk roskilde Lirum Larum